Някои хора с ясното съзнание, че целенасочено нарушават законите на страната, се включиха в политическите процеси на България. Те живеят с представата, че историята и живота започва от сега. За тях е по-важна венецуелската машинация да им произведе властта, отколкото доверието на българските граждани. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

По думите му ДПС е защитава машинния вот заради много недействителни гласове.

"Имаше и много сгрешени секционни протоколи. За елиминиране и минимизирането им, ние ги подкрепяхме. Затова от 2014 г. предлагахме машинно броене на бюлетините.

Доверието в крайния изборен резултат не се подкрепя. Когато един модел показва дефект, който показва недоверие в изборния резултат, е нормално да се търсят решения", смята той.

Според него за пореден път се налага да си говорим за избори, правила, демокрация, поведения и норми.

"Ние сме призвани и ще защитаваме демокрацията в България. И когато говорят за блокажи на София, за саботажи, никой да не се съмнява, че можем да блокираме цяла България. Ние можем да изкараме 20 000 срещу техните 200. Не може непрекъснато да ходим на избори", каза Карадайъ по повод заплахите на "Продължаваме промяната" (ПП) за улични размирици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук