Онова което оценявате като стабилна коалиция, всъщност точно там има проблем с ценностния избор на България, включително и в днешното трудно време. И тази коалиция, и тази власт, която оценява себе си за прекрасна и чудесна, за нея само можем да кажем няколко оценъчни думи, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента.

"Няма мерки за борба с кризите, това го казват и гражданите, и бизнесът. План за възстановяване и устойчивост действащ все още няма, независимо, че го слушаме от доста време. Оперативни програми в тези кризисни времена – все още няма. Имаме един гласуван държавен бюджет преди около месец и половина. Но от деня на гласуването слушаме как всеки един момент трябва да актуализираме и променяме този държавен бюджет, тоест такъв нямаме. Но кризите са факт, хората обедняват", уточни той.

"Инфлацията си върви и вие помагате на тази инфлация, но не помагате за разрешаване на кризите. Това е основният проблем. Разбрахме, че мерки за борба с кризите няма, но всъщност има противоконституционни и противозаконни действия от сегашната власт. Такъв е зародишът на тази власт. Резултатът е, че задкулисието завладя властта", допълни Карадайъ.

"В момента във вашата декларация виждаме и разбираме, че целта е завладяване на независимите регулатори от задкулисието. И като краен резултат задкулисието да завладее държавата. Иначе всяко едно ваше действие оправдавате с антикорупционни действия и дейност, но тази дейност се олицетворява засега единствено и само с антикорупционната търсачка Гугъл. Така, че това правителство и този кабинет към днешна дата могат да получат следната оценка – най-слабият кабинет от края на комунизма. По-скоро това правителство прилича на клуб по интереси, а не на правителство", каза още лидерът на ДПС.

"Ние от ДПС призоваваме в тези тежки и трудни времена, при тези множество кризи да има разум и мъдрост. Призоваваме за диалог между власт и опозиция. Впрочем виждаме, че във властта и коалицията диалогът липсва. Но ние в тези кризисни времена трябва да стигнем до диалог между власт и опозиция във търсене на решенията. Призоваваме за възстановяване на нормалността в политиката, призоваваме за възстановяване на държавността. А това нещо става единствено чрез демократични инструменти и способи чрез върховенство на правото, върховенство на закона и гарантирането на правата и свободите на всички български граждани", завърши депутатът.