Над 2000 души посрещнаха лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и водената от него делегация на Движението на тържествена вечеря-ифтар в град Измир, Р Турция.


В делегацията участваха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, който е и кмет на община Кърджали, народните представители Адлен Шевкед, Байрам Байрам, Елхан Кълков и Сезгин Мехмед, общинските кметове на ДПС на Момчилград и Минерални бани – Илкнур Кязим и Мюмюн Искендер, Исмаил Ватансевер - представител на ДПС за район Егейски и председателят на Балгьоч-Измир Абдуррахим Нурсой. 


Гости на вечерята бяха още Кямил Окяй Съндър - депутат от Републиканската народна партия СНР в турския меджлис, зам.-областни управители на региони и зам.-областни председатели на партии от турския меджлис. Ифтарът бе уважен от кметовете на Борнова и Мендерес и от председателя на Сдружението на балканските турци в Маниса Алтан Хафъзисмаилоглу.


В началото на вечерята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предаде най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.


"Много съм щастлив да бъда сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате”, заяви Мустафа Карадайъ.


Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме! България постигна демокрацията с нашата помощ. Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия, продължи Карадайъ.


Лидерът на ДПС каза, че светът може да се построи наново, геополитиката може да се преструктурира наново. Трябва да положим всички усилия за мир и демокрация. Защото само така можем да живеем с чест и да оставим сигурно бъдеще за нашите деца, категоричен бе Карадайъ.
Лидерът на Движението отправи специални благодарности на представителя на ДПС за район Егейски Исмаил Ватансевер и на екипа му за всеотдайната работа, както и на членовете на комисии и всички, които са гласували за ДПС. Карадайъ благодари и на Балгьоч за съдействието и оказаната подкрепа.


Заедно ще успеем да постигнем още много неща. Гордеем се с вас!", заяви Мустафа Карадайъ.
Срещнах се с приятели от моето родно село Мост, разговаряхме за делниците и празниците, за заедността и общото ни желание за мир и толерантност, сподели след вечерята зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.