Заслуга за победата на Втората световна война не е само на Русия, а и на нейните съюзници - Великобритания, Франция, САЩ. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Лице в лице" по bTV.
"От 5 май до днес с Румен Радев имахме възможност да се виждаме много пъти, но не и извън парадите. Предстои ни пътуване в Брюксел до 5 май и там ще имаме възможност да поговорим. Ако пък той прояви интерес за среща преди това, съм готов", добави политикът.

Запитан за предвиденото закупуване на 8 самолета в периода 2018-2020 г., той заяви: "Всъщност няма решение, има изработено становище, което е внесено в МС. В момента не искам да изразявам лично мнение, понеже въпросът тепърва ще се обсъжда в правителството. Няма да е коректно от моя страна да го коментирам в медиите преди това. Когато въпросът започне да се обсъжда, ще си изразя мнението. Попринцип няма нещо, което не може да бъде преразгледано. Тук става въпрос за много пари, ще се обсъди въпросът".

"Конфликтите не са само в Близкия Изток и в Сирия. Вижте какво става на западните Балкани – ситуацията в Македония, отношенията Косово-Албания и Косово-Сърбия. Светът става доста по-несигурен и проблемен. Функцкията на въоръжените сили е сигурността на страната. Все пак за целта те трябва да са добре обучени и добре въоръжени", добави Каракачанов.

Относно твърдението на Румен Радев, че армията ни не е боеспособна, той каза: "Не бих искал да казвам толкова категорично, че армията ни не е боеспособна, но определено има какво да се желае".

Вицепремиерът подкрепи и американския президент Доналд Тръмп. "До голяма степен Тръмп е прав. Голямата част от разходите по НАТО се плащат от американския данъкопоплатец. Той е прав, че е редно и другите страни членки на НАТО да дават своята част".