Поканихме граничния полицай Михаил Цонков в листите си, за да му осигурим имунитет. Евродепутатът Ангел Джамбазки предложи дори да го вземе Брюксел, където пред европейските институции да бъдат защитени неговите права. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.
Той допълни, че предложението към Цонков е повече знаково, за да покажат, че в България има патриотични партии, които ще защитят този човек и няма да го предадат на Турция.

Каракачанов заяви, че в случая с убития турски бракониер не става въпрос за обикновен турски рибар, който лови кротко калкан, а за нарушител на българската граница. "Когато българските гранични полицаи се опитват да задържат нарушителите им дават сигнал на три езика, включително на турски, че трябва да последват граничния катер и да отидат в българското пристанище, за да бъдат санкционирани. Те обаче се опитват да потопят катера на граничните полицаи", посочи Каракачанов пред bTV.

По думите му, когато нашите полицаи стъпват на техния морски съд, за да ги задържат, те оказват съпротива и тогава се произвежда изстрел, който не е целенасочен, пистолетът на един от граничните полицаи гръмва и загива турския контрабандист, обясни Каракачанов.

Турските власти искат един полицай, които е изпълнил своя дълг, да бъде съден в Турция. Това какво трябва да покаже на българските полицаи – „Ако вие си вършите работата и употребите сила, за да защитите българската граница, един ден и вие ще бъдете изправени на съд", коментира още Каракачанов.

Той допълни, че този човек трябва да бъде награден, а не да бъде предаван, въпреки че има призовка.
По случая в Широка лъка, където хората се обявиха против приемането на две момчета, бежанци, лидерът на ВМРО заяви, че местните са уплашени.
По думите му от много години в Родопите различни фондации се опитват да налагат радикалния ислям сред българските мюсюлмани и населението се притеснява, че след тези две момчета, могат да дойдат още много.

Според него тези момчета трябва да бъдат върнати в бежанския лагер, от който са дошли.

Каракачанов коментира и слуховете, че водят тайни преговори с БСП, като отрече да има нещо такова и каза, че ако реши да прави нещо, няма да го прави тайно.

Той беше категоричен, че Обединените патриоти ще имат общо поведение в следващия парламент: "Ние ще имаме единна политика и няма вариант, при който аз да водя една политика, Симеонов втора и Сидеров – трета".

На въпроса кого ще подкрепят коалиционно, Каракачанов каза, че след изборите Обединените патриоти ще са фактор, а "не булка, която този ще кани в единия ъгъл, другия в другия".

Според него политическото пространство ще бъде отново раздробено след изборите, затова целта им е да привлекат максимален брой българи.

Не е възможно две партии, ако те не са ГЕРБ и БСП, да направят мнозинство. Парламентът ще изпадне в една ситуация, при която ще трябва да има по-спокойни разговори по темата какво управление чака България или дали отиваме на нови избори, заяви Каракачанов и допълни, че се притеснява от конфигурация, при която отново БСП и ДПС ще управляват България.
"Важно е след изборите българските партии, а не етнически политически субекти да определят бъдещето на България, а това означава българските партии да разговарят помежду си, без значение дали едните претендират, че са леви, другите десни", каза той.