Патриотите отказахме да проведен консултации с президента, защото няма смисъл да се участва в тези консултации. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в телевизионно интервю. 

"Имаше ли смисъл от така проведени консултации? Не участвахме, защото след като веднъж си обявил дата няма значение какво ще кажат парламентарните партии и второ партиите няма какво да обсъждат здравните мерки", уточни той. 

По думите му колегите му са пропуснали консултациите, но това не е било нито бойкот, нито на демонстрации. "Така реши парламентарната група. Лично не приемам как бяха направени консултациите и обявена датата. Аз комуникирам добре с президента", подчерта Каракачанов.

Вицепремиерът категорично заяви, че два месеца преди избори не трябвало да се правят законодателни инициативи в тази посока. Според него би следвало да се види практиката по света как гласуват. Той даде за пример Румъния.

"За гласуването по пощата съм против, видяхте Щатите. Изкушените да фалшифицират електроните гласове няма да са малко", подчерта военният министър.

"Трябва да се научим да не работим на парче. Една дама направи Изборен кодекс и сега му берем грижите", каза още той. 

"Шефът на военна полиция отива военно аташе в Москва, а не е отстранен. Така е редно, няма уволнение", заяви той по повод днешното решение на МС да бъде освободен бригаден генерал Борислав Сертов.

Каракачанов коментира, че е апелирал македонския пратеник Владо Бучковски Скопие да спре с езика на омразата и да спрат да мислят, че някой можел да ни натисне и, че при следващо правителство ще се даде старт на преговорите. Въпреки това вицепремиерът бе категоричен, че разговорите не трябва да спират.  "Искаме да дадем шанс на Скопие, но искам и ние да бъдем разбрани", заяви той.

По думите му здравните власти да преценят дали "Кугър"-ите ще може да се използват за здравни цели.