Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговаря на въпроси на Радио К2 след подписването на нов Колективен трудов договор от 22 декември 2017 г.
Радио К2: Вашият партньор Валери Симеонов да не би да е „маша” на ДПС, да ви демонтира „Патриотите” от коалицията с ГЕРБ? Имате ли представа на премиера Бойко Борисов колко търпение още му е останало към Валери Симеонов?
 
Красимир Каракачанов: Е, такъв провокативен въпрос преди Коледа! Разбира се, че не е „маша” на никакво ДПС. Напротив, ДПС се опитва да се възползва от някои негови по-остри реакции, но в края на краищата всичко е въпрос на характер. Ако бяхте се съгласили да имаме задължителна казарма, в казармата всички щяхме да бъдем в един вид, в един строй с еднакво мнение. Все пак парламентът и политическият живот не са казарма. Един има едно мнение, друг има друго мнение. Въпрос на начин и преценка на изразяване.
 
Радио К2: Но колко още ще издържи търпението на премиера Борисов на провокациите на Валери Симеонов?
 
Красимир Каракачанов: Извинявайте, ама аз се казвам Красимир Каракачанов, а не Борисов, така че не мога да отговарям от негово име!