Доста глупости прочетох в мрежата по повод срещата между Тръмп и Борисов. Това не е въпрос на демокрация, а на възпитание. Това заяви в ефира на Нова тв министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

"Имаше одобрение към правителството ни. Уволнението на Бисер Петков обаче няма връзка с това. Одобрението на България беше заради политиката ни в сектора на сигурността и отбраната", каза той. 

"Също като вас научих от медиите, че е поискана оставката на Бисер Петков. За мен той е един изключително компетентен, коректен и спокоен колега, който умее да води диалог. Каква е била причината да му бъде поискана оставката, аз не знам. Надявам се на първия коалиционен съвет да разбера", каза той. 

Ще реша дали ще подкрепя оставката на Бисер Петков, когато разбера какви са мотивите за нея. Че Деница Сачева е новото предложение на правителството, разбрах преди 5 минути", заяви министърът на отбраната.

Каракачанов бе помолен да коментира бунта срещу Валери Симеонов и заемането му на поста зам.-председател на парламента:

"Едва ли има човек, който се занимава с политика и е на 100% харесван. Не мисля, че истерията около Валери Симеонов заслужава чак такова внимание. Не живеем в болшевишка държава, че до гроб да плаща за нещо, което е казал", смята вицепремиерът.

"Той бе направил изказвания, които го принудиха да си подаде оставката. Добре, ако предположим, че е направил погрешно изказване и затова е платил цената, като е слязъл от поста вицепремиер, сега защо се трябва да плаща? Има грешка има и прошка, има престъпление има и наказание", добави той.

"Не смятам, че един човек трябва да бъде сатанизиран заради една грешка цял живот", каза той.

"30 години не сме давали пари за армията ни и тя беше докарана в състояние, в което изпълнява задълженията си в недоимък и в затруднения с риск за живота и здравето на хората". заяви Каракачанов. 

"В САЩ нещата много добре се планират. Тук живеем с идеята, че да планираш, значи да мислиш социалистически. Техните компании обаче имат интерес към изграждане на производство тук. Цяла Източна Европа ще започне да се модернизира, защото в 85% въоръжението им е от времето на Варшавския договор", каза Каракачанов. 

"В България има една много успешна фирма, която произвежда много добро въоръжение", каза той.

"Това, че ще има база в Черно море и подводници, не е вярно. Това го пишат тролове", заяви Каракачанов.