Във връзка със свое изказване от миналата седмица, насочено към ромската общност, заради което организации му поискаха оставката, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза пред медиите, че няма за какво да се извинява.

Винаги съм казвал, че между тези хора има и такива, като тези деца, които ходят на училище, посочи Каракачанов. Той добави, че винаги е повтарял, че единственият начин за пълноценна интеграция е през образование и труд.

Цветанов обяви как ще се реши проблемът с ромите не само във Войводиново

Министърът коментира темата пред журналисти в Министерството на отбраната, след като ученици от Златарица го поздравиха по повод празника "Василица".

По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират - през образованието и труда. За протеста днес пред Министерски съвет срещу него вицепремиерът Каракачанов коментира, че всеки има право да протестира. По думите му всички организации, които през годините са усвоявали средства за ромска интеграция трябва да направят отчет за това колко пари са получени, за какво са изразходени и защо няма ефект от това. Според него те са основните отговорни, защото те са получили парите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!