Най-важно е изборите да бъдат осигурени и да бъдат честни. Насрочването на датата е в правомощията на президента. Ние сме готови за 28-ми март.

Готови сме да се явим и самостоятелно, и в коалиция с Обединени патриоти. Вариант с ГЕРБ не е обсъждан. Това заяви министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след отслужване на тържествения водосвет по случай Йордановден.

Той допълни, че ще присъства на консултации при президента, ако формацията му е парламентарно представена: „Президентът ще покани парламентарно представените политически сили.“

Каракачанов коментира и възможността да се помогне на планинските спасителни служби с хеликоптери:

„Можем да отделим 3-4 хеликоптера Кугър за медицински и спасителни цели. Министерство на Здравеопазването трябва да се произнесе дали са годни. Ние можем да дадем хеликоптерите с летателния състав и с логистика. Единият може да е на базата Чайка във Варна, другия в Долна Митрополия, третия в Пловдив и четвъртия във Враждебна.“

Той поясни, че 6 налични хеликоптера са предостатъчни за нуждите на армията, затова могат да си позволят да дадат хеликоптери.
На въпрос за организацията на изборния процес Каракачанов заяви: Трябва да се осигури ваксиниране на членовете на СИК и те да бъдат максимално предпазени. Част от секциите могат да бъдат извадени на открито, ако условията го позволяват.

Относно възможността за онлайн гласуване Каракачанов беше скептичен като цитира американския опит от последните избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!