БСП прекалиха със своя популизъм и това предизвика едно такова решение на Министерски съвет. Отговори се с едно подобно решение и виждате, че те сега дават заден. Това коментира в сутрешния блок на bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод внесеното предложение за изменение на закона, касаещ партийната субсидия.
 
„Това, че Министерски съвет го е внесъл в парламента, не означава, че ще бъде прието автоматично. Ще има дебат“, подчерта той.
 
„Този въпрос един път завинаги трябва да бъде изчистен и то справедливо“, смята вицепремиерът.
 
Каракачанов посочи, че след изборите не се е виждал с Валери Симеонов. Той призна, че има проблеми в „малката коалиция“ – ВМРО, НФСБ и „Атака“, и те се отразяват на отношенията.
 
Лидерът на ВМРО коментира изказвания и остри реплики от страна на лидера на „Атака“ Волен Сидеров относно изборите и сделката за самолетите F-16.
 
„Виждате, че човекът не може да преглътне факта, че разгромът е уникален, който той получи. Вместо да си направи нормалния човешки анализ - защо взех 1%, два пъти по-малко от Иванчева от затвора или 7 пъти и половина от ВМРО… Какво искаше да каже, не го разбрах“, заяви Каракачанов.
 
„Г-н Сидеров обича много да лъже. Първо, не съм казал „да“ на сделка, защото сделка няма. Казал съм „да“ на преговори за закупуване на самолети за F-16”, обясни военният министър.
 
„Едва ли не американците са помогнали на ВМРО. С какво точно могат да ни помогнат?“, попита той. „Опити да вкарваме световни заговори, юдо-масонски – несериозно е“, добави Каракачанов.
 
Той посочи, че Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" от не прави нужното за присъствието на депутатите. „Той много добре знае, че ако не бях аз и колегите от ВМРО, той отдавна нямаше да е председател на парламентарната група. Отдавна. Опитвахме се балансирайки, идеята ни беше не да разцепваме“, подчерта Каракачанов.
 
Той заяви, че няма да иска смяна на конфигурацията в „малката коалиция. „Към днес сутринта не искаме смяна на председателя. Но ако така продължават нещата…“, заяви той.
 
Каракачанов няколко пъти подчерта, че не търси конфронтация с останалите партии. Не бил казал една лоша дума за другите председатели, а Волен Сидеров „не спря, 40 дни“. Сидеров не се обадил да поздрави ВМРО за добрия резултат на европейските избори, с Валери Симеонов разменили съобщения.
 
Военният министър обясни и как върви сделката за закупуване на изтребители F-16 от САЩ: „Преговорите се водят. Ние смятаме, че цената, която ни беше предложена в тези разговори, може да бъде „изпилена“, т.е. може да бъде намалена“.
 
„Никой не ни е поискал цена 3 млрд. Това беше пак едно лъжливо внушение. 3 млрд., гласувани от Конгреса, е рамка – това е таванът“, обясни Каракачанов.
 
„По принцип офертата въобще не е 3 млрд. Нямам право да коментирам цената в процес на разговорите“, загатна той. По думите му, получената оферта е значително по-ниска. „Нашите експерти от ВВС смятат, че има пера, които могат да бъдат коригирани и цената да стане приемлива“, допълни той.