„Циганите в България станаха изключително нагли“, това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който по спешност отиде в размирното Войводиново.

БЛИЦ припомня, че вчера във Войводиново за малко не се стигна до извънредна ситуация след циганските погроми. За щастие не се стигна до втора Катуница.

„Търпимостта на българското общество се изчерпа“, отсече още вицепремиерът преди срещата си с кмета на село Войводиново, област Пловдив, Димитър Тосков и кмета на Община Марица Димитър Иванов.

Каракачанов посочи, че преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече.
 
„Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона“, каза още министърът.
 
Според Каракачанов мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда. Според него България трябва да спре да се съобразява с всякакви чиновници от Брюксел и правозащитници.

„Предстои операция на военнослужещия от 68-а бригада Специални сили, който пострада при побой от цигани в село Войводиново“, поясни още министърът.
 
Той добави, че е посетил военнослужещия в болница „Св. Пантелеймон“, където е настанен пострадалият. Операция ще му бъде направена утре. Той е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите.
 
„Нападателите са го удряли предимно в главата“, каза още Каракачанов.
 
Той добави, че състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни.
 
„Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, заяви още Каракачанов.
 
С министър Красимир Каракачанов бе и командирът на 68-а бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!