Спрете се, осъзнайте се, не вярвайте, че някой някога ще успее да натисне и принуди България и българския народ да предадат собствената си история, общата ни история - българската история!

Тази работа няма да стане както си го мислите и за това гарант е и ВМРО и целият български народ! Това написа във Фейсбук лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, пише Монитор бг.

Поводът за коментара му е, че премиера на Северна Македония Зоран Заев се оплакал на Гърция заради отношенията с България.

"Отишъл вчера Заев при гърците, които двадесет и кусур години блокираха Македония за всичко, за което можеха, за да им иска подкрепа срещу България. Казал също, че българската позиция била, внимавайте - смешна!", написа Каракачанов.

"Знам, че премиерът Заев няма елементарна „пойма“ (на сръбски – понятие) от история. За Гоце Делчев е чувал нещо - факт, но всичко останало му е мътно, колкото мътна е и муртинската матеница.

Но колкото и да не разбираш от история, не може да продължаваш да се правиш на ударен и да казваш, че българската позиция по историческите въпроси е смешка, или че не си очаквал, че България можела заради тях да блокира Република Северна Македония за преговорите с ЕС", допълва той.

"Друже Заев, аз лично поне 20 пъти съм Ви го казвал и най-братски предупреждавал, че ако Вие не промените отношението си към България и не прекратите тормоза над българите в Македония - ветото е неизбежно!

Вие, уж го разбирахте, уж казвахте, че щели да се променят нещата след изборите Ви, след референдума Ви, след еди-какво си и накрая - едно голямо... нищо! Надявахте се, че с Вашите селски тарикатщини ще ни излъжете, че българите пасем трева", подчертава лидерът на ВМРО.

"Кой Ви е учил толкова много да подценявате българите и да си мислите, че някой в София ще Ви се върже и подпише празен чек, а Вие да продължавате да не спазвате Договора за добросъседство и да градите Вашата държавност на база на омраза срещу всичко българско? Знам кой, всъщност...

Същият този Ви е научил и на друго - да имате самочувствие и самоувереност на библейски месии. Само че колкото тези „качества“ помогнаха на Вашите учители, толкова ще помогнат и на Вас. Вижте ги, та те изпълниха предсказанието на пророчицата, разсипаха си държавата и отново се събраха под една круша. Жалко! Но Вие вървите по техния път", завършва Каракачанов