ВМРО би влязло в коалиция с ГЕРБ, както и с всяка друга политическа формация, ако тя подкрепя 7 приоритета, които бяха одобрени на заседание на Изпълнителния комитет на партията. Това заяви пред БГНЕС лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
 

Каракачанов обяви ще има ли обединен Патриотичен фронт

Сред по-важните приоритети на ВМРО са: промяна на Конституцията и засилване на правомощията на държавния глава, защита на националните интереси на международната сцена, подкрепа за средния и малък бизнес, справяне с демографската криза, защита на традиционните ценности и др.

„Ще направим коалиция само с тези политически сили, които са готови да работят за тези ценности. Ако ГЕРБ подкрепят тези ценности, да.

На варианта дайте, защото ще дойдат комунистите и турците стига толкова. Ето имаме опорни точки, ако искате да работим за тях, може да работим не само с ГЕРБ, а и с всички други било протестърски, било непротестърски партии“, заяви Каракачанов, отговаряйки на въпрос дали ВМРО би влязла в следизборна коалиция с партията на Бойко Борисов.

Бившият военен министър смята, че е време да спрем да си играем на ляво и на дясно, на проевропейски и на антиевропейски.

„Имаме ли проблем с демографията? Имаме. Имаме ли проблем с циганизацията? Имаме. Докога ще мълчим и няма да правим нищо, защото някой може би щял да ни се скара. Имаме ли проблем с лъкатушенията във външната политика? Едните твърдо казват, че ще приемаме Македония без компромиси, другите казват няма да приемаме. Аз съм от вторите“, заяви Каракачанов.

Сред важните приоритети за ВМРО остава и не започването на преговори на РС Македония за членство в Европейския съюз, докато тя не се откаже от антибългарското си поведение.

Каракачанов поздрави новия служебен външен министър Светлан Стоев за позицията му спрямо Скопие.

„Радвам се, че новият външен министър много ясно заяви, че няма да има промяна в българската външна политика“, подчерта лидерът на ВМРО.