Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов съобщи във Варна, че две са темите, които ще постави на коалиционния съвет в сряда - неприемането на закона за доброволните отряди и спазването на решението на Народното събрание по отношение на приемането на Северна Македония в ЕС, предаде БНР.

Каракачанов каза, че по отношение на закона той е предвиден в коалиционното споразумение, а за Северна Македония трябва твърдо да спазваме претенциите си по отношение на общата ни история и съдържанието на учебниците:

Отхвърленото предложение на Закона за доброволните отряди министър Каракачанов коментира така: "Когато си подготвил един законопроект, който е в унисон с тази програма за управление, да се отмяташ в последния момент, когато трябва да го гласуваш, според мен е некоректно.

Този закон беше приет на първо четене, беше приет с гласовете на колегите и в комисиите. Той е внесен, както от депутати на ВМРО, така и от депутати на ГЕРБ. Или имаш коалиционни партньори, или си търсиш други. Да го кажат в прав текст."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ