Ако търсите новината, че с коалицията е приключено, нямате я още. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание, предава "Фокус".

По думите му споразумението е денонсирано пункта по отношение на доброволните отряди.

"Искам уважаеми колеги, да припомня, че въпросът за борбата с битовата престъпност е заложен в нашата програма още от 43-ото Народно събрание.

След няколко заседания с МВР, ние успяхме без да е записано в програмата за управление, защото бяхме подкрепящата партия да наложим назначаването на около 2000 човека допълнителен щат към органите на МВР.

Това беше продиктувано от битовата престъпност по селата. В това Народно събрание при договарянето на условията за коалиционно правителство ние го прокарахме в програмата за управление.

Това, което колегата Веселинов не ви информира, но може би още преди месец, месец и нещо преди епидемията с коронавируса, ние водихме разговори с представителите на управлението на ГЕРБ по отношение на неизпълнените задачи от коалиционното споразумение.

Един от ангажиментите, който беше поет от тях, беше да се ускори приемането на Закона за доброволчеството, или в случая като раздел от Закона за МВР.

Странно е поведението на нашите партньори по един важен за нас въпрос, важен за коалицоонното правителство. Той е фактически е стълб от програмата на управление", каза още Валери Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!