Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов проговори пред медията ни за днешния изборен ден и гласуването на сънародниците ни в чужбина, в частност Турция. По-рано днес се появи информация, че патриотите трябва да си посипят главата с пепел, защото са отхвърлили закон, в които е въведено извънредно положение, избирателни секции не се откриват и избори не се провеждат. Ето какво коментира Каракачанов.
Съжалявате ли, че отхвърлихте проектозакона забраняващ държави, в които е въведено извънредно положение, избирателни секции не се откриват и избори не се провеждат?

Ние не сме отхвърляли такъв закон, ние точно това предлагахме. Отхвърлиха го ГЕРБ, БСП и ДПС. Ние точно това предлагахме, в страни, в които има въведено военно или извънредно положение, да няма избори. Турция е такава държава.

По-рано днес се появи слух, че там има агитация, дори и за вас

В Турция е имало агитация за мен. Това означава, че турците са си припомнили Възродителния процес. 

Ще промените ли становището си вбъдеще?

Не, в Турция има 300-400 български граждани, които са били изселени по спогодби. Това означава, че те доброволно са се отказали от България като родина, те наричат Турция своя родина. Не говорят български, децата им не знаят български изселили и това, че по силата на един глупав закон все още имат право на глас не ги прави българи.

Интервю на Никол ИВАНОВА