Изчакваме решението за самолета МИГ-29 и продължаваме по план. Това че една украинска фирма обжалва е удар под кръста. Аз няма да вкарам посредници в тази сделка. Това е по-евтино и по-изгодно за държавата." Това заяви пред БНТ вицепремиерът Красимир Каракачанов.
Припомняме, че вчера в ексклузивно интервю за БЛИЦ Волен Сидеров заяви, че целта на Обединените патриоти е повишаване на доходите на хората, а не ски концесиите, лифтовете и марката на изтребителите.

След това Каракачанов отговори на лидера на "Атака", отново пред медията ни, като изтъкна, че е съгласен с думите на Сидеров, а икономиката на България се развива постоянно.

"Парите, които ние трябваше да усвоим за ремонтите на изтребителите, изгарят. Така че ние трябва да търсим нови средства. Но никой не може да ми извива ръцете, защото това повече ме амбицира", закани се министърът на отбраната.

Той допълни, че е направено всичко възможно да се намери спонсор за корабите за Военноморския флот, но е имало разминавания в цените.

"От първи януари ще има повишаване на заплатите на военнослужещите", потвърди Каракачанов. Парите, които вече щели да взимат военните ще набъбнат до около 800 лева.

"Проблемът с втория лифт в Банско трябва да бъде решен в полза на хората. Държава като Андора има в пъти повече лифтове от България. Трябва да се свърши веднъж завинаги с този рекет. Държавата трябва да спре да се съобразява с тези 200 човека, които са против всичко", апелира военният министър.

Той заяви още, че управляващата коалиция е стабилна.