Каската е символичен подарък. Нали съм министър на отбраната. В политиката има много удари по главата. Това заяви в "Събуди се" Красимир Каракачанов относно подаръка си към Волен Сидеров на сватбата му.
"Радикализмът в мюсюлманската религия не е характерен за етническите турци. Те си имат традиции. Той е характерен за други хора. Ние трябва да спрем тази радикализация. Всички имами в България получават месечното си възнаграждение от чужда държава. Нормално ли е те да насаждат такъв ислям, който никога не е бил характерен нито за Турция, нито за България, нито за Османската империя. Те просто са научени така радикално в училищата, които са посещавали в Палестина например", каза Каракачанов.

"След 27 години войни между партии трябва да спрем с конфронтациите. Деляхме се на леви и десни, червени и сини, русофили и русофоби - стига вече. По отношение на администрацията на президента, то той си носи отговорността, както аз имам правомощия в министерството на отбраната. Излишен разговор е да коментирам какво е можел да направи президента", каза той.

"Когато говорим за българската авиация, то трябва да знаем, че тя не е само от изтребители. Когато говорим за нея, трябва да знаем какви функции ни трябват. Нови изтребители ще има, вариантът да се търси нещо старо, не е на дневен ред", заяви Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!