Подготвя се заповед преболедувалите военнослужещи да даряват плазма за други болни. Това каза след края на тържествения ритуал за Архангелова задушница вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Той призова останалите в обществото, които са преминали през вируса, да го направят също.

Към момента не е разглеждан в правителството въпросът за национална карантина, стана ясно още от думите на Каракачанов. 

Той уточни, че всички решения за противоепидемичните мерки се вземат от Националния оперативен щаб, а не от политиците.
Но подкрепи тезата, че частните болници трябва да се включат по-активно в борбата с пандемията и ако това не се случи, трябва да бъдат лишени от финансиране от Здравната каса.

Вицепремиерът коментира и ситуацията с преговорите за приемане в ЕС на Северна Македония. Той каза, че съседите ни са подценили ситуацията и че България няма как да отстъпи от позицията си, тъй като тя е приета с решение на НС. 

До 17 ноември все още има време македонска делегация да дойде и да подпише анекс, с който се отказва от териториални и малцинствени спрямо България, както и приема обща история до 1945 г.

"Това само ме убеждава, че зоран Заев и повечето министри явно не четат документите, които са подписали.

Членството, и в договора пише много ясно и категорично, че България ще подкрепя Република Македония, за да постигне критериите за членство, ние се опитваме да ги подкрепяме да постигнат критериите, един от които е решаване на двустранните проблеми със съседите“, каза Красимир Каракачанов.