Оставката на Цветан Цветанов е част от вътрешнопартийни неща и няма как да бъдат обсъждани с нас. Явно след разговора на Цветан Цветанов с Бойко Борисов, самият Цветанов е преценил, че е най-добре да се оттегли от всички постове. Нещо подобно се очакваше, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“, вицепремиерът и лидер на ВМРО, Красимир Каракачанов.

Ние не сме конкуренти с ГЕРБ, ние сме партньори. Конкуренти ще бъдем на местните избори. Дали ще се разстрои партията- не знам, но предполагам, че ако една партия като ВМРО например, която е изградена на някакви идейни принципи, лидерът е важен или заместник-председателят е важен, но всъщност по-важни са идеите на една политическа формация. Лично аз не смятам, че ще се разстрои ГЕРБ, защото там лидера и авторитета е Бойко Борисов. В края на краищата те си правят оценка на техните кадри и това си е тяхно право. До колкото съм наблюдавал нещата, Цветанов отговаряше повече за коалиционните отношения в парламента. Мисля, че неговият заместник- г-жа Дариткова също се справя добре в комуникацията в Обединени патриоти. Не ми се вярва оставката на Цветанов да доведе до някакви сериозни сътресения, каза още той.

Отношенията в малката колаиция са сложни както винаги. За предателство не мога да говоря. Ако някой напусне коалицията и премине и започне да подрепят БСП, или ДПС, безспорно това би било предателство. Вие знаете, че от поне една година са сложни взаимоотношенията, в началото между г-н Сидеров и г-н Симеонов, но по-време на тази еврокампания нещата ескалираха до толкова до колкото „Атака“ прецениха, че не е важно какъв процент ще вземат, а е важно ВМРО да не вземе депутат. Искахме по време на тази кампания да не се нападаме, не само това, а и да запазим добрия тон помежду си. За съжаление това не се случи. Започнаха едни остри нападки, едни напълно необосновани обиди срещу нас. Това го оставяме настрана. Изборите минаха и седмица след тях тези действия продължават. В края на краищата никой не държим насила в коалицията. Ако някой иска да напуска- да напуска, негов проблем, но това не може да продължава вечно,заяви Каракачанов.

Никога не съм бил отмъстителен. За мен не е важно да се натяква на някой колко е по-слаб. В края на краищата резултатите говорят сами. Аз този аргумент няма да го извадя никога, но ми е много любопитно да чуя на какво се дължи тази вражда. Не намирам за нормално когато някой си изгражда кампанията не в това какво ще направи в Европарламента, или какви са му идеите, а върху това да плюе другите и най-злостно да плюе коалиционния си партньор. Досега в малката коалиция може да се каже, че ние бяхме балансьора, защото смятахме, че трябва да се търси общото, да се търси един помирителен тон. Ние в нашата кампания не обидихме никого, дори и опонентите си от ДПС. Да, казахме, че са основния ни конкурент, но една лоша дума и обидна квалификация не използвахме и аз смятам, че така е правилно. Когато хората, които правят политиката в България, дават този пример, какво остава за обикновения гражданин тогава, на какво го учиш, на какво го възпитаваш? Затова никога не съм си позволявал да наричам с обидни квалификации някои от моите опоненти, конкуренти или политически врагове. Въпрос е и на някакво лично достойнство, да не влизаш в такова просташко ниво, категоричен беше лидерът на ВМРО.