В крайна сметка се очакваше Цветан Цветанов да подаде оставка. Беше направена заявка от самия Борисов, така че решение по този въпрос трябваше да има. Най-важният въпрос е кой ще го замести и истината е, че едва ли веднага може да бъде съобщено , каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3, политологът Румяна Коларова.

Кой ще заеме мястото на Цветанов, трябва да бъде ясно и видимо ако не за всички медии, то за всички организационни структури. Важно е кой ще поеме ангажимента да координира, да ангажира и контролира в някаква степен. Иначе предизборно да разчиташ, че местните структури сами си вървят и сами си печелят победа е доста безотговорно, каза още тя.

Има проблеми на местно ниво. Там са най-видими всички дефекти на участието на властта. Това, в което съм напълно убедена е, че съкровеното желание на БСП се е сбъднало- тандемът Борисов- Цветанов беше изключителен проблем за тях. Със сигурност в БСП празнуват заради този разпад ,заяви Коларова.

Това е още един тест пред ГЕРБ. Аз съм го казала много пъти- перделно ясно е кой печели изборите. Изключително печели Борисов тогава, когато се противопостави на Нинова. Големият му успех не беше в това, което пшравеше само по себе си. Беше в начина, по който двамата лидеи се представиха пред хората и там Нинова беше тотално неубедителна и тотално загуби в сравнението с Борисов. Стилът й е абсолютно агресивен. Имаше една реплика за кулоарите, където тя беше готова да се бие. Така че имаше период, в който този агресивен стил печелеше и привличаше внимание. Всъщност именно с него, Нинова съживи БСП, но за да се стигне в ситуация, че сега партията е тотално нокаутирана, категоричен беше политологът.