Според мен Северна Македония продължава да тупа топката и очаква конюнктура у нас да се промени.

Това заяви военният министър Красимир Каракачанов пред журналисти, след като отбеляза 149 г. от рождението на Гоце Делчев пред паметника му в Борисовата градина.

По думите му съседката ни била склонна на отстъпки, докато не получили зелена светлина за НАТО. „Ще продължим да им повтаряме, че който и да е на власт у нас, няма да им клекне“, категоричен бе вицепремиерът.

„Понякога се обърквам кой е кандидатът, защото скопският преговарящ си позволява да поучава Европа“, подчерта Каракачанов.
По думите му „било ясно“, че Радев ще се кандидатира за втори мандат. За скандала около разследването на ОЛАФ Каракачанов поясни, че премиерът е възложил на вътрешния министър да изнесе данни.

„Ако някой твърди, че Русия е демокрация по европейските стандарти - греши. Репресията срещу хората не е нормална“, коментира Каракачанов за присъдата на руския опозиционер Алексей Навални.

По думите му преобладаващото становище във ВМРО е явяване самостоятелно на парламентарните избори. "Мисля, че ВМРО може да излезе пред обществото с високо вдигната глава. Да, 2/3, 101 човека предпочитат самостоятелно явяване. Това не означава, че има конфронтация или недоверие“, подчерта Каркачанов.

„Това, че „Атака“ ще има членове в СИК, халал да са им“, каза още той.

Иначе преди това военният министър изнесе лекция за живота и делата на Гоце Делчев. "Последната година тече безсмислен спор чий е Гоце Дечев, това не е работа нито на историците, нито на политиците, защото самият Гоце Делчев многократно го е казвал", заяви Каракачанов в речта си. По думите му било скандално да отречеш това, което той сам е написал. Според него Скопие не може да се примири, че комунистическа Югославия я няма.

„Вечна памет на Гоце Делчев. Малко хора знаят, че Пейо Яворов му е бил близък приятел. Именно Яворов му пише първата биография“, завърши Каракачанов.