В Пловдив вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачановофициално откри паметник на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров. Монументът се намира в пловдивския квартал "Кючук Париж", в близост до едноименната улица "Тодор Александров".

Надявам се този паметник да събуди интереса и любопитство у младото българско поколение, което през последните десетилетия е жертва на едно разбито образование, в което няма ценностна система, и в което ни обясняват, че не е имало турско робство, а присъствие. Поколение, което не се възпитава в духа на българския патриотизъм и на българското възраждане, а в "джендаризъм" за съжаление, каза Красимир Каракачанов.

Той изрази надежда този паметник да събуди интереса на младото българско поколение, което един ден ще поеме кормилото на България. И Всеки, който прочете за Тодор Александров и какво е правил няма как да остане безразличен към съдбата на българския народ и към бъдещето на България.

В заключение Красимир Каракачанов изрази надежда до една година на друго прекрасно място в Пловдив да бъде изграден и паметник на друг голям деец на ВМРО - Иван Михайлов.

На събитието присъстваха още внукът на на легендарния войвода Тодор Александров, както и много членове и симпатизанти на ВМРО от Пловдив, пловдивският депутат от партията Александър Сиди, кметът на район "Южен" Борислав Инчев, народни представители от ПГ "Обединени патриоти".

Изграждането на паметника е по инициатива и с финансовата подкрепа на ВМРО. Своя принос за реализирането на паметника имат и народните представители от групата на патриотите, които също са подпомогнали финансово акцията.

Пред журналисти вицепремиерът коментира поисканата му от Волен Сидеров оставка така: "Не ме интересува! Бива ли да ми искаш оставката за самолетите Ф-16 при положение, че четирима министри полагат подпис по този договор, освен мен са: министърът на външните работи, на финансите и на икономиката, който е от "Атака".

Не мога да му бъда полезен, аз съм доктор по международно право и международни отношения, ако беше нещо външнополитическо, мога да му обясня и да помогна, но за проблемите които има се нуждае от друг вид доктор", подчерта Каракачанов.