Жалко е когато институциите воюват и вместо да разединяват, разделят нацията. Това заяви в ефира на Нова телевизия и предаването "Карай направо" вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, коментирайки конфликта между президент и парламент.

"Мога да ви припомня, че още юли-август предложих да се седне на една нормална кръгла маса и да видим какво интересува народа, а не какви са мераците на Гошо и на Пешо", каза той.

"Призовавам българите да вдигат гордо главата си, имаме достатъчно поводи за това. Важно е обаче да знаем и накъде вървим", добави вицепремиерът.

"Ако ние като държава не си помогнем, няма кой да ни помогне. Нека гледаме напред и помислим кое искаме да бъде свършено. Нека не се въртим на принципа „Стани да седна“, каза Каракачанов.

"Не очаквам следващият парламент да е стабилен“, призна министърът на отбраната.

Той е категоричен, че партията му ще влезе в бъдещия парламент. Според него там ВМРО ще търси коалиране, като сегашното.

"Ако в предизборния вид, партиите продължат да се държат и след като са избрани, нищо няма да се получи. Ще има само скандали“, каза Карачанов.

Той призова политическите формации да се съберат на една маса и да решат кое е най-добре за бъдещето на страната.

Каракачанов не пожела да коментира дали има разрив между Томислав Дончев и Бойко Борисов. 

Той призна, че твърдо е решил да се ваксинира и чака реда си.