Още това лято трябва да започне да се подготвя бюджетът за отбраната и за въоръжените сили. Надявам се той да не бъде рязан, както това се случваше преди моя мандат.

Надявам се новият министър на отбраната да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Също така да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища от военнослужещите, да се разширява социалният пакет, заяви той.

Започнахме доста амбициозно, четири години работихме упорито и мисля, че оставяме едно добро наследство. Оттук нататък е въпрос на енергия да се продължи това, посочи министърът на отбраната.

И преди да стана министър, и докато бях министър, и сега, когато няма да съм министър, армията ще продължи да бъде в сърцето ми и ще продължа да помагам и да правя каквото мога, за да имаме наистина боеспособна армия, армия, с която да се гордеем не само на парадите.

Напомням на бъдещия министър, който и да е той, една българска поговорка - да не забравяме, че който не храни своята армия, храни чужда армия, каза още Красимир Каракачанов.