„Преди да излязат резултатите от разследването на инцидента край Своге, не трябва да се приемат оставките на министрите“. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Красимир Каракачанов.

На въпрос с оглед предстоящото гласуване на оставките дали се притеснява, че отново ще трябва да сложи синята каска, Каракачанов отговори: „Не се притеснявам. Има ли диалог – значи има и разбирателство. Няма ли нормален диалог, ако всеки реагира както и когато намери за нужно, се получават подобни разминавания“.

На въпрос дали ще влязат три оставки в парламента в понеделник, той отговори: „Не знам. Аз изразих своето мнение – преди да излезе разследването и да се види каква е истинската причина, не трябва да се приемат оставките. Ако излезе, че грешката е изцяло на шофьора… Все пак става дума за едни министри, които могат да бъдат защитени, ако погледнем тяхната работа. Ако тези оставки бъдат внесени, би следвало те да бъдат подкрепени“, каза още Каракачанов.

На въпрос дали се опитва да тушира напрежението между Волен Сидеров и Валери Симеонов, той отговори: „Не ми е работа да туширам никакво напрежение. Гледам да внеса повече спокойствие. Трябва да има диалог не само в малката, но и в голямата коалиция. Редно беше да бъдем информирани за оставките, а не да научаваме за тях от медиите“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!