На този етап е важно да има стабилност. Парламентът трябва да работи, защото имаме ред закони за приемане. Трябва да приемем държавния бюджет. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя присъства днес във Виноградец за откриване на бюст-паметник на летеца Атанас Кръстев.

„Представете си, ако има служебен кабинет, няма как да се приемат законите, които касаят борбата с COVID-19. Ще бъде много сложно без стабилно управление“, настоя тя.

„Може би ще има промени в кабинета, които ще разберем следващата седмица. Но каквото и да се случи, изходът не е служебен кабинет. Аз чувам исканията на протестиращите, това са спонтанни протести на хора, които искат нещо различно, но да покажем, че както има призиви „Да свалим правителството“, но после какво?

ГЕРБ е първа политическа сила. На този етап трябва повече да се разговаря“, коментира Цвета Караянчева.

„Избори до дупка също изтощават. Едни избори са 150–200 милиона. Мисля, че това, което предлага управляващата коалиция, е една програма, която има за цел да повиши доходите на хората. Темата корупция винаги е на дневен ред, никога не сме бягали от нея. Ние също имаме какво да кажем по темата", заяви пред журналисти още тя.