"Правителството няма да падне, защото няма право да остави на произвола на съдбата това, което е свършило в своя мандат". Тази прогноза направи депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски пред БНТ.

Той е категоричен, че всичко, което се случва срещу кабинета е "преврат, а Радев дръпнал спусъка и застанал начело". По думите му, на БСП "лигите им течели" за европейските пари за коронавируса.

"Аз ще отделя от групата на едни млади интелигентни хора, които участват в протестите. Но останалите са маргинали, които скандират "Мутрите вън", каза Гърневски и допълни: "След 30 г. най-после се намери главен прокурор, който да каже "Няма нито президентство, ни крупни олигарси". Той разчиства авгиеви обори, правени 30 г. и вкара в момента олигарси в ареста.

И БСП застава срещу главния прокурор. А те са сред тази мафия. Ами Александър Паунов беше уличен как с Божков организират преврата. Как БСП гледа Весела Лечева, когато мъжът й е застрелян по поръчка на този бос".

Народният представител открои три групи протестиращи. "Първите са превратаджиите, които са на Радев.  Другите са едни момчета с черни качулки, силно мотивирани от някого, чиято задача е да окървавят този протест.

Третата група са младите хора и аз им симпатизирам. Те си протестират мирно и се разграничачват от превратаджиите и от анархистите. Застанаха между тях и полицаите, с това ми станаха още по-симпатични. Когато ги питат защо протестират, те не казват какъв закон да се промени или неще друго", обясни Гърневски.

За случката в Росенец и спекулациите, че ДПС имат министри в кабинета той попита: "Какво общо има Бойко с ДПС и Росенец, че да го занимават с това. Да си кажат БСП", призова той.

Гърневски е категоричен, че през март ГЕРБ ще спечели изборите. БСП до тогава, според него, ще се самоунищожи, защото още сега е на "изкуствено дишане".