Изминалият политически сезон беше успешен. Това каза заместник - председателят на политическата група на партия ГЕРБ Цвета Караянчева. Според нея приемането на Закона за противодействие на тероризма е много добър знак, пише агенция "Фокус".
 Народният представител коментира още, че президентският вот няма да попречи на работата на парламента през есента. „Градусът на напрежението сигурно ще се вдигне. Знаете, че когато има избори, ние, политиците, работим с по-висок адреналин, но в крайна сметка работата, която трябва да се свърши в парламента, ще бъде свършена“, посочи Караянчева.

По думите ѝ един от основните приоритети за есенния парламентарен сезон ще бъде приемането на бюджета за следващата година. „Бюджетът ще бъде приет, макар че от БСП се опитват да обясняват, че ще закъснеем или заради изборите няма да успеем да бъдем максимално коректни и навременно да приемем бюджета. Това няма как да се случи. Изборите са си избори и ние като системна партия сме готови и имаме кандидат“, коментира Караянчева.

Тя допълни, че президентският вот ще бъде проблем за другите партии, но не и за ГЕРБ.