Отстраняват шефа на Областно пътно управление Кърджали…по донос в АПИ. Това написа във фейсбук Цвета Караянчева, водач на листата в Кърджали на коалиция "ГЕРБ-СДС".

Ето и цялата й публикация:

"Докато е бил в отпуск по болест, инж. Иван Гавазов е бил привикан в Агенция пътна инфраструктура, където новоназначеният директор Апостол Пенчев му е предложил да освободи поста и да се оттегли на позицията младши експерт. Като причина за кадрила е изтъкнал подаден донос срещу Гавазов и …познанството му с Цвета Караянчева, председател на 44-то НС.

Очаква се мястото на Гавазов да заеме млада дама от влиятелен бизнес-кръг, близък до ДПС, която покровителите й да ползват като гумен печат за заздравяване на позициите си в региона.

Преди да се освободи от шефа на ОПУ, служебното правителство спря ремонта на три ключови пътни отсечки, стартирали по времето на кабинета Борисов 3 - Кърджали – Ардино, Джебел – с. Рогозче и Бял извор – Жълтуша – Неделино, средствата за които бяха осигурени с мое съдействие.

Това е безпрецедентно отстраняване на доказан специалист, без мотиви, без зачитане на човешкото и професионалното му достойнство, заради контакти с политик в мое лице и по съмнителни „комунално-битови“ причини, изфабрикувани в донос от външно на системата лице и напомнящи едни отдавна забравени мракобесни времена, когато имаше нравствена милиция".