Дебатът ни беше много смислен. Имаше експертни предложения. Когато става дума за политика, опозицията търси да извади дивиденти от кризата. Правителството работи на терен за решаването на тази криза, каза в интервю за Канал 3 председателят на НС Цвета Караянчева. 
 
"Парламентът не е отказал да бъде заедно с българския народ за решаване на проблемите. Всеки вот е шанс за опозицията да видим колко е подготвена и колко е силна. Опозицията показа, че не е подготвена. Имаше гости от Перник на балкона, за да се засили ефекта, но не беше успешно", добави тя.
 
"Важно е администрацията да работи в синхрон. Понякога от най-ниското ниво се изтърва момента и не се привлича вниманието към министъра, това се е случило в Перник. Трябва да бъдем много последователни и прецизни в кандидатстването, реализацията и контрола по европроектите.

Когато са построени язовирите, тогава е и канализацията. Няма как тя да не е остаряла. Не може с магическа пръчка, след като не е правено години наред", заяви Караянчева. 
 
"Народните представители са хората, които могат да оказват контрол, няма смисъл от създаване на допълнителни комисии, ние контролираме дейността на министъра. Няма недосегаеми в ГЕРБ, всеки поема моралната и политическата си отговорност като подаде оставка", сподели още тя. 
 
"Работната група за изборите ще има за цел преди изборите да приключи заседанията и да излезе с общ доклад и да има общо мнение, а темите без консенсус ще бъдат вкарани като предложения и гласувани в зала. Трябва да направим темата надпартийна и да има честни и прозрачни избори и да се борим с корпоративния и купения вот", каза още Цвета Караянчева.