Дебатите по вота на недоверие започнаха в отсъствието на премиера Бойко Борисов. Той да дойде в пленарната зала поискаха от БСП, но председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ги сряза, че премиерът се намира в командировка в Брюксел.

"Надявам се той духом да е с нас", отсече председателката на парламента по адрес на Борисов в отговор на соцдепутата Георги Гьоков.

Минути преди това пък Воля излязоха с декларация срещу президента Румен Радев, че призовал правителството и политиците да мълчат по време на процедурата за избор на нов боен самолет.

"Радиомълчете си вие!", изригна тя, като нахока държавния глава, че уж искал да осветява с прожекторите, пък призовал към радиомълчание.

От партията на Марешки щели да бойкотират дебатите по вота на недоверие, защото щели да отидат "при истински нуждаещите се". Искали да ги запомнят като "истински държавници". Няма да участваме в безсмислени и безрезултатни дебати, отсече Кръстина Таскова.

В пленарната зала присъстват и повечето министри от кабинета Борисов 3, на които левицата поиска оставката заради провал в здравната политика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!