„Коалицията остава. Разговорите от снощи потвърдиха това. Ние сме различни партии, но ни обединява коалиционната програма. Понякога се разминаваме във вижданията за отделни политики“. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Извънредно: Първи думи на управляващата коалиция след инфарктната среща в Министерския съвет! 

„Аз никога не съм си мислила, че коалицията ще се разпадне. Може би трябва да се засили диалогът между коалиционните партньори. И това трябва да се изглади не чрез медиите, а чрез разговори с мен - ние провеждаме срещи всеки вторник, или чрез разговори с премиера“, смята тя.

„Всички го заявиха - имаме проблем в комуникацията. Може би емоцията надделя от последните няколко седмици. Мисля, че за сега този проблем е изчистен, но сигурно пак ще възникне. Ние сме емоционални хора“, обясни Караянчева.

Президентът Радев с обръщение към народа: Страната се дави в скандали, оставките вече не са решение! (СНИМКИ/ВИДЕО) 

„Няма правителствена криза. Това е работата на опозицията - да обявява такива кризи, но мисля, че с разговори и комуникация всичко се оправя“, добави председателката.

Първо в БЛИЦ! Нежното острие на ГЕРБ: Дали на „Позитано“ ще нашляпат Радев? 

„Оставките ще бъдат гласувани след коалиционното заседание. В понеделник те ще бъдат обсъдени и гласувани след обсъждане. Те са внесени при премиера, аз като председател трябва да ги придвижа. Аз лично не съм участвала в обсъждания на нови имена на министри, това е право на министър-председателя Бойко Борисов. След понеделник ще бъде оповестено кой остава, кои са новите министри“, заяви още Караянчева. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!