Ние трябва да бъдем по-креативни в начин на справяне с кризата. Трябва да успокоим тона и публичното говорене за доставките на газ. Това коментира пред бТВ Любомир Каримански от ИТН.

"Енергетиката е национален приоритет и трябва да подходим отговорно и ни трябват нетрадиционни похвати. Има вероятност от рецесия след няколко месеца.", каза той.

"Не смятам, че само ние свалихме правителството. Всички в коалицията допринесоха", категоричен е Каримански.

"Аз искам да обърна внимание на всички протестиращи - ние всички зареждаме гориво и то идва от Русия. Може да използваме нефт, бензин и никой нищо не казва, а газа е проблем?", недоумява бившият депутат от ИТН.

"Ние трябва да сме отговорни към цялостния енергиен сектор. Защо не стартирахме 7-8 блок на АЕЦ. Идните години няма да са лесни", каза той.

"Аз мисля, че ще дойде време да се преоцени цялата ни политическа система. В целия парламент аз търсех реформатори и те са не повече от 10 човека", смята Каримански.

"Аз не вярвам на социологичните проучвания. Според нас ИТН ще влезе в следващия парламент. Една от целите ще бъде да представим алтернативен подход за справяне с кризите. Ние бихме се коалирали с всички дясномислещи без ГЕРБ и ДПС", заключи той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук