„Раздаваха се помощи на калпак. Силно се надявам служебното правителство да внесе бюджет за 2023 година под 3 процента, в противен случай ще влезем в дефицит“. Това заяви в ефира на БНТ кандидатът за депутат от коалиция „Заедно“ Любомир Каримански.

Той успокой българските граждани, като каза, че няма опасност държавата да фалира или да банкрутира, но трябва да бъдем реалисти.

„Раздаваха се пари на калпак под формата на помощи на всеки, който има или няма нужда. Трудно е в момента да бъде оправена грешка, която е допусната от редовен кабинет и продължена от служебните кабинети.“, посочи той.

„Силно се насявам служебното правителство да успее да внесе бюджет на 3%. Да бъде базов бюджет, който се изисква по Пакта за стабилност. В следващите 3 години Европейската комисия ще държи много да не се превишава бюджетния дефицит от 3%, защото в противен случай ще влезем в бюджетен дефицит.

Той изрази мнение, че „тавана на цените е пълна глупост и че става въпрос за таван на надценката, трябва да заложим на инвестициите в икономиката“.

„Икономическият растеж може да навакса инфлацията. Трябва да се инвестират средствата от бюджета на държавата в реалната икономика“, посочи още той.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук