Общинарят от ВМРО Карлос Контрера разкри своята версия около скандала с възрастна жена в метро. Според изнесената до този момент информация той бил ритнал багажа на бездомна баба.

Истината, обаче, е съвсем друга, твърди той.

Ето и какво разказа Контрера на профила си във Фейсбук:

"За силата на манипулациите в социалните мрежи и флашивите новини. От вчера се разпространява снимка от профил на джендър активистката . Драматичният коментар е как съм ритнал багажа на една баба на метростанция "Сердика" вчера към 20.00. Всъщност фактите са доста по-различни от направените внушения от "свидетелката" и нейната дружка.

Слизам по стълбите на метростанция "Сердика" откъм ул. "Трапезица". Виждам долу до стълбите откъм рампата за колички кашон и чанта. Изоставен багаж очевидно, защото около него не виждам никой да седи, а хората го подминават. Ритвам кашона, после чантата. Някакво момиче, после и второ се разкрещява защо ритам багажа на бабата. Казвам, че е изоставен багаж. Започва разправия, Едно от момичетата посяга да ме удря и отиваме при полицая, охраняващ входа на метрото.. Служителят ни взема личните карти, връщаме се при багажа. Дошла е бабата с чаша фреш в ръка, момичетата казват, че си оставила багажа, защото и тежал и търсела кой да й го качи нагоре. Разбирам, че вероятно го е оставила и е ходила да си купи фреша. Полицаят вика патрул от 3-то РУ. Качваме се на входа на метростанцията и чакаме.

Бабата си качва багажа. Седим на перваза и чакаме – оттам е и фамозната снимка. След около 15-20 мин. идва патрул с двама полицаи, представя се полицай Несторов или нещо подобно и ми обяснява, че не може да ритам така изоставен багаж, ами ако вътре има нещо опасно. Има логика и в това. Колегата му записва данните и вероятно описва обстановката за доклада им до дежурната. Пита бабата ще подава ли жалба - тя казва, че не желае. Пита едно от момичетата, тя казва - да се върне другото момиче, то щяло жалба да подава. Връщат ми личната карта и си тръгвам.
Разпространяваната история обаче е друга. Десетки хора ми пишат, звънят, някои ме псуват, други сипят заплахи, че ще ме пребиват. Нормална рекация, когато видиш нещо подобно написано. 

Изводите са няколко. Най-важният е, че полицията работи и реагират на всякви ситуации. Полицаите си свършиха съветстно работата На второ място е проблемът с изоставените багажи и как да реагираме, като видим такъв. Поуката, която си взех е, че веднага се вика полиция, за да не стават недоразумения и, не дай Боже, бели. На трето място - всеки може да стане жерта (поради умисъл, както е в случая) на злостна кампания в социалните мрежи. В случая един джендър активист, защитаващ ЛГБТИ доктрината, пусна една нелепа история, за да маскари. Надигна се вълна от възмущение и фейсбук правосъдие. Между другото личният ми профил за пореден път е блокиран за 30 дни от края на м. август т.г., защото е докладван от същите тези организирани ляволиберали. Доста трябва да се замислим за тези неща."