Служебното правителство не е властово правителство. Убеден съм, че Огнян Герджиков, който е един от най-добрите юристи и един от най-добрите парламентарни шефове през прехода, ще бъде успешен министър-председател. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV икономистът и политически анализатор Владимир Каролев. 
В това правителство има доста добри министри. Аз съм, меко казано, впечатлен. Това е едно от най-добрите служебни правителства. Президентът Румен Радев каза, че ще изненада с експерти от цялата политическа палитра и го направи, посочи Каролев. 

Това правителство може би ще изкара малко повече от два месеца, защото не очаквам да след изборите бързо да бъде съставено правителство, добави той. 

Според Каролов президентът Румен Радев се справя много добре засега. 

Меко казано, съм положително изненадан. Той ще бъде много добър президент и предполагам, че ще бъде преизбран, каза политическият анализатор.

Моята болка е дясното, но след обявяването на новата платформа Нова република ситуацията е все повече и по-малко индианци. Дано да се обединят десните, но в момента се говорят много неверни неща от Радан Кънев и не виждам как ще спечели десния избирател като мен, заяви Каролев. 

По думите му, човек от квотата на ДСБ в КЕВР не се държи етично с енергийните компании, за което икономистът съобщил на ръководството на партията.