Дерибеите са тези, които се опитват да приватизират ДПС и именно те не приемат Делян Пеевски, защото той защитава най-добрите за партията позиции, стана ясно от интервю за БНТ тази сутрин на заместник-председателя на Движението Халил Летифов.

Пеевски не приема да има противопоставяне в ДПС, тъй като това е една от монолитните и стабилни партии през целия преход и това, което се случва в Движението днес, е голяма рана за всеки редови член на партията, каза Летифов.

Нещо, което не приемаме - защо трябва да има такова противопоставяне в ДПС. Това е една от най-монолитните и стабилни партии, устояла на всички бури през последните 34 години. Това е един немалък период, разбирайте целия преход.

Това, което се случи в ДПС днес е една голяма рана за всеки редови депесар. Това противопоставяне по оста автентичен-неавтентичен не се приема. Защото всеки, който е дал първо доверието си, гласа и е работил за успеха на ДПС, той е редови, автентичен депесар, отбеляза заместник-председателят на ДПС.

Всички ние през годините сме следвали заветите на почетния председател Ахмед Доган, който е идеолог и основател на ДПС и в тази посока, вярвайте ми, две мнения в партията няма. Но на конференцията си избрахме председатели, оперативни.

Знаем енергията, хъса, с който господин Пеевски работи, за да решава проблемите на хората и да подобрява резултатите на ДПС. Едното не противопоставя другото. Този тандем дава тези резултати, каза Халил Летифов.

Той отрече ДПС да готви компроматна война срещу Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров. Надява се процесите в ДПС да бъдат оздравителни, а не разрушителни.

"Тандемът Делян Пеевски-Ахмед Доган изработи програма за помощ на общините, за да може да се решат проблеми, нерешени от години. Виждаме процеса, който се случва, но може това да се реши оттук-нататък и ДПС да продължи напред", посочи Летифов.

"Ако трябва да се направи крачка встрани за монолитността и ДПС, бихме направили, за да се решат подобни грешки в интерес на общото", каза Халил Летифов.

Той заяви, че министерски съвет, служби, министри, агенции... ДПС не са имали и не са участвали в целия този процес. ДПС са били последователни и са направили кампания за участие в създаване на редовно работещо евроатлантическо правителство.

Според Летифов към момента не може да се състави работещо правителство и ДПС няма да подкрепи т.нар. антикорупционно мнозинство на ПП-ДБ.

Да се опитваш да направиш нещо в политиката, без да си казал какво точно целиш и да го кръщаваш „антикорупционно мнозинство“. Тук въпросът е дали ПП ще започнат с тях самите, когато става въпрос за антикорупция. Поведението и действията не кореспондират с духа и текста на Член 99 от Конституцията, което каза и президентът Радев, каза зам.-шефът на ДПС.

ДПС ще влезе монолитно и стабилно в едни нови предсрочни парламентарни избори. Новото начало е вътре в самото ДПС, убеден е Халил Летифов.