„Омразата и лъжата трябва да напуснат политическото мислене и поведение, за да се нормализират нещата. След това ще се намери изход от политическата криза". Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.

По думите му 121 души не са достатъчни за стабилно управление.

„Говорим за съставяне на програма, справяне с тежки кризи, в които очевидно това правителство се провали”, допълни Летифов.

По думите му е очевидно, че седемте парти са разделени и диалогът е силно нарушен. Мнозинството се самосвали, поясни  Летифов.

„Вече сме в процедурата на въртележката по Конституция, която дава възможност да се намери изход от политическата криза. Видяхме заявка от няколко парламентарно представени групи, които казаха, че ще върнат на момента мандата.

От там насетне е ролята на президента с третия мандат и дали някой ще поеме отговорността да търси диалог”, каза още зам.-председателят на ДПС.   

Той отговори на въпроса какво ще направят от ДПС, ако Румен Радев им даде мандат.

„Хипотетично това е възможно. Казахме, че според нашия анализ на практика  е невъзможно съставянето на стабилно управление. Провалът се отразява и на бизнеса, и на българските граждани. Всеки ден рушим авторитета на институциите и държавата”, каза Халил Летифов.