"Всички свързани лица с покойния Мартин Божанов-Нотариуса трябва да бъдат извикани в Народното събрание (НС), за да се изясни случаят по обективен начин. След като съществуват факти, че Лозан Панов е имал приятелски отношения с Божанов, то той също трябва да бъде изслушан пред комисията в парламента.

Цялата истина трябва да излезе до дъно" - това заяви пред БЛИЦ депутатът от ДПС Хамид Хамид, който е зам.-председател на комисията в НС, която има за цел да изясни влиянието на Нотариуса върху съдебната власт. 

БЛИЦ потърси г-н Хамид във връзка с публикувани от медията ни разкрития за близки отношения между бившия председател на ВКС и Мартин Божанов. Това става ясно, както от изтеклите в медиите записи, така и от протокол на съдебно заседание, проведено през януари 2020 година, в което участва Мартин-Нотариуса.

BTV заличи, но няма да спаси Лозан Панов от казуса с "Нотариуса"! Бил ли е в плен ВКС цели 7 години? ДОКУМЕНТ

Самият той обяснява тогава пред съдия Владислава Цариградска, че е в близки отношения с Панов.

Сега остава да видим дали и председателят на комисията по казуса "Нотариуса" Никола Минчев ще покани днес на изслушване Лозан Панов.

Г-н Минчев, нали няма да укриете Лозан Панов от казуса с "Нотариуса"? Докажете, че сте честен!

Вярваме, че Минчев има доблест и морал и няма да укрие действията на Панов, който в момента е съдия във Върховния административен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук