Вчера на заседанието на комисията по правни въпроси бяха отхвърлени законопроекти, които ние бяхме внесли, а бяха приети проекти, които са внесени след нашите. Това заяви Хамид Хамид на брифинг на ДПС по повод „златните паспорти“.

„Искахме проверка на всички случаи, на които е даден паспорт срещу инвестиция. От Министерството казаха, че ще има проверки, но избирателни. Ще има проверки, но някой, ако се е изцапал ще бъде прикрит“, коментира той,

Той коментира и случая Магнитски и заяви, че от ДПС ще настояваме за проверки и пред Брюксел.

Тази тема, както бе създадена в лабораторията на олигарха Прокопиев, да не се окаже, че са свързани с управляващите. Ще сезираме главния прокурор, вижда се желанието на управляващите да извършат тези проверки“, посочи още той.

"Получихме документи, разполагаме с такива и ще ги изпратим до главния прокурор. Решени сме да стигнем докрай. Това, което се появява от документите е много страшно, появяват се всякакви китайци, руснаци, искаме да знаем какви нарушения са правени и кой е лобирал за тях“, заяви още той и допълни, че103 лица са получили златни паспорти.