Ние регирахме остро срещу Закона за шума още в края на предходния политически сезон. За съжаление тогава мнозинство не ни чу. Още тогава имахме опасания, че този закон ще доведе до отлив на туристи от заведенията и за съжаление това стана факт. Аз също го видях с очите си, а и цял сезон получвахме сигнали. 

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова тв депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Повод за думите му е внесения днес от партията в деловодството на Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда. 

"Туристи имаше, но заведенията бяха празни. Този закон създаде спокойствие на едни и предизвика огромни проблеми на други. Тези безумни текстове трябва да отпаднат възможно най-бързо. Големите хотели настаняваха туристите в ресторантите си и за това липсваха по заведенията. Не може Слънчев бряг и Несебър да се превръщат в Нареченски бани.

Това е трагично.

Данните на хотелиерите и ресторантьорите ни накараха веднага да седнем и да напишем нашите предложения за промени и връщане на старите правила и разпоредби.

Слънчев бряг и Златни пясъци са световно известни курорти за младите хора и те ги посещаваха, за да се забавляват. Аз също съм съгласен, че в Нареченски бани не трябва да се вдига шум, но трябва да преценим кой курорт за каква дейност е. Всеки, който е загрижен за дребния и средния бизнес, трябва да подкрепи законопроекта ни", категоричен бе Хамид.

"Няма никакъв спор, че Възродителния процес е най-голямото престъпление на комунистическия режим. Няма как да не се изучава етническото прочистване на голяма част от българския народ. Разговаряме с министъра на образованието и аз вярвам, че Възродителния процес ще се изучава в учебниците", разкри зам.-председателят на ПГ на ДПС.

"ДПС винаги е била силна партия, защото не меним и отстояваме мнението и позицията си. Раздорите в малката коалиция не ни интересуват. Ние отдавна сме казали, че това управление, с участието на тези националисти, рано или късно ще се разпадне. Бледи дубликати на ДПС нямат място в политическия живот. Спокойни сме и не ни притеснява коалицията между ДОСТ и БЗНС. Нашите избиратели знаят много добре кой защитава интересите им", завърши Хамид Хамид.