БСП има желание парламентарните избори да се изтеглят седмица преди президентските, т.е. да не се върви към варианта 2 в 1. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов в ефира на bTV.

"Едва ли някой ще се натъжи, че парламентът върви към завършек. Дори хора от самия парламент, които доскоро са били в опозиция, са с такова лошо отношение към нещата, които се случват. Дали ще успее нещо смислено да се свърши - по-скоро не", уточни той.

"Дали Нинова фино иска да отмъсти на Радев за флирта със служебните министри и неосъществената партия и дали ще осуети приемането на бюджета, също предстои да видим. При нея разминаването между думи и действия не е нещо, което ще шокира публиката", заяви анализаторът.

По думите му ГЕРБ са си тръгвали от гласуването, защото в последния момент се внасят предложения, които не са били обсъждани. Това че социалистите са били там, не е знак за нищо, каза още той.

"Не знам дали Нинова е обидена, но едва ли е възхитена, защото служебното правителството започва да прераства в политически проект", добави Харизанов.

"Хората у нас правят срещи, които мислят за тайни и после се хвалят какво е станало. Теорията за президентска партия, лидирана от служебни министри, не е лишена от основание. Имам прекрасни източници, но нямам навика да ги разкривам", категоричен бе той.

И добави: "Да речем, че са провеждани такива срещи, да речем че има колебание. До момента има сериозни намерения и конкретни действия в тази насока, от които Нинова едва ли е очарована. Това най-вече касае нея и ИТН".