"Партията на Слави Трифонов е силно надценена и това ще се види на следващите избори. Кои са бъдещите коалиционни партньори - зависи от избирателите". Това заяви в ефира на Нова тв Георги Харизанов от „Института за дясна политика“.

"Истината е, че историята е ставала свидетел на случаи, в които яростни противници на ГЕРБ са първите които са чукали с букети на вратата на Борисов в деня след изборите. Корнелия Нинова е против голяма коалиция и уважавам много това в нея", допълни той.

Харизанов не е изненадан от победата на Корнелия Нинова във вътрешните избори на Столетницата. 

"Нищо не е невъзможно в българската политика. Някой вярвал ли е някога, че "Демократична България" и ДПС ще си вдигат рейтинга взаимно. Не е умишлено, но е факт. В един момент така се получи", заяви той. 

"БСП от самото начало подкрепя протестите. Винаги е било ясно, че ако се проведат вътрешни избори, г-жа Нинова ще спечели”, каза политическият наблюдател.

"Ако някой изпитва комплекси от Цветанов, нека вдигне ръчичка и излезе пред строя да му се посмеем. Първият такъв проект беше 2013 година. В партията на Цветанов има невероятно влияние от САЩ. Той е събрал група неизбрани кметове и прави партия с тях. Позволете да не съм притеснен", категоричен е Харизанов. 

"Изследване на ЕК показа, че нито сме най-корумпираните, нито е най-крадливата държава. Месец след това България стана член на Банковия съюз. Продължаваме да сме важни за ЕС като регионален лидер на Балканите и държава, която балансира между много интереси и нищо от това не се е променило. В България има един министър-председател и той е Борисов. Политиката олицетворява нейния лидер", завърши той.