В неделя ще има хора, които ще гласуват да се върне спокойствието и предвидимостта. Има хора, които ще гласуват за това да има промяна на всяка цена и които са склонни  да преглътнат всякакви чудеса като Рашков и Спецов, само и само да не е това, което е било до сега.

Има хора, които независимо от всичко, което се случва, ще подкрепят партиите, които подкрепят традиционно. А има и такива, които изобщо няма да гласуват. Това заяви в ефира на Нова тв анализаторът Георги Харизанов.

Така че за кого ще гласуваме всички, е може би за това, което най-много ни харесва или за нищо, защото половината от хората няма да гласуват за нищо.

Дали това е добре или зле, не знам, но е сигурно, че на повечето няма да им харесат резултатите след изборите, тъй като те ще поставят повече въпроси, отколкото ще дадат отговори.

И мисля, че с нищо не е по-оптимистична и весела ситуацията в сравнение с преди няколко месеца и вина за това имат всички, които са загубили доверие и тези, които не могат да го спечелят в достатъчна степен, коментира той.

Най-малко са виновни избирателите, хората, защото те имат правото да искат различни неща.

Правото да харесват различни партии и реалности. Най-важното е хората да не се подлъгват по истерията на политиците, защото ние между нас си нямаме нужда от това, което всеки ден се излива от екрана, нямаме нужда от личностни нападки, от омраза, от липсата на възпитание, от този егоизъм.

Нямаме  нужда от това. Сякаш партиите престанаха да говорят за хората, за проблемите, а говорят само за другите политици, коментира той.

Мен не ме интересуват изказвания за това кой с кого няма да управлява, а с кого и как. Липсата на градивност е една от причината повече от половината българи да не искат да гласуват, посочи той.