„Безсилие на управляващите да справят с проблемите, които ги има в държавата“, така депутатът Хасан Адемов от ДПС коментира решетките, поставени на централния вход на Народното събрание (НС).

„Това не го е имало никога в историята ни. Бе изненада за всички в парламента. Никой не е питан и информиран за това“, допълни той пред БНТ.

Тресе ги страха от народното недоволство или по-скоро „народната любов“, каза още Адемов за решението на управляващите от коалицията „Петков“.

Той коментира и антикризисните мерки, които премиерът Кирил Петков лансира в сряда.

„Трудно ни е да направим преценка на всичко това, което се предлага.

С такъв тип мерки трудно може да се пребори инфлацията.

Предложенията не са подкрепени с каквито и да било финансови разчети“, категоричен бе Адемов.

По думите му едва ли ще има увеличение на данъците.

„Управляващите бодряшки казват, че са увеличили пенсиите, но искам да им предложа, че 120 лева от това увеличение ние го предложихме“, допълни той.

„Не е вярно, че от 1 октомври ще преизчислят пенсиите – както казват управляващите. Те всъщност предлагат да се промени т. нар. „швейцарско право“. По този начин на 770 хиляди пенсионери ще се увеличат парите, а на останалите над 2 милиона – не“, уточни Адемов.

„В условия на криза във всички европейски страни използват целия ресурс и познания на всички. Българските управляващи не правят така.

Дискусията дори и в рамките на управляващата коалиция е затруднена – за да не кажа по-тежка дума. Усещането за самодостатъчност винаги завършва с провал.

Не искам да има провал в пенсионната им идея, но ще има хора, които ще бъдат много разочаровани от техните решения“, категоричен бе Хасан Адемов.