Темата пред България е какво управление ще има след изборите защото те дойдоха. Решението на Плевнелиев не интересува българските граждани, те искат да знаят какво ще се случи с редовното правителство след изборите. Всичко друго са технически детайли. Така лидерът на бутиковата партийка ДСБ Радан Кънев, се опита да се изплъзне в ефира на bTV от настойчивите въпроси на Антон Хекимян какво e отношението му към решението на президента да не назначава служебно правителство.
"Ядат ли се служебни правителства? В цивилизования свят не се ядат министри. Не ме вълнува тази тема. Никой не се интересува от служебния кабинет.", изхвърли се Кънев без да уточни в кои именно цивилизовани страни никой не се интересува от служебните правителства.
 
А ще се съгласите ли с евентуалното създаване на кабинет от Радев?, попита Хекимян.
 
„Ама вие продължавате... не ме интересува!”, заинати се Радан.
 
 Въпросът за евентуално обединение с пръкналата се неотдавна протестърка формация на провалилия се правосъден министър Христо Иванов обаче го разприказва:

Чуйте какво говоря аз и какво говори той. Няма разлика в платформите ни. По-добре е да се обединим и това е процес, който сигурно ще настъпи много скоро. Формацията „Да, България!” събира хора, които до сега не са били в политиката. Съвсем ясни са двете страни и кои са протегнатите ръце. Дайте време на тези хора да изберат ръководството, да си изберат устава. ДСБ е много ясна партия с десен профил и правим много отчетлив завой надясно, обясни Кънев без да уточни кога ще дойде това време и защо след като партията му хем е дясна, хем ще прави десен завой.