Реорганизацията в центъра на София е незаконна. Съгласуването е направено след като тя е създадена - в началото на май, а не през април.

Терзиев е бил манипулиран и подведен, че нещата ще се случат по закон. Не чакаме извинението на кмета, а обяснението му, къде са отишли 1,5 млн. лева. Кой носи отговорност за тях? Това е злоупотреба с власт в особено големи финансови размери, каза пред Нова нюз общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

"Щом ВАС излезе с определение по казуса с новата организация за движение в центъра на София, кметът Терзиев замлъкна. По време на предизборната кампания той удряше по ГЕРБ, ПП-ДБ го бяха активирали. Решението на съда не може да бъде тълкувано от Борис Бонев, всеки вече се оказа експерт.

Няма генерален план за организация на движението и зам.-кмета Павлов не си е свършил работата - не е съгласувал цялата процедура с транспортната комисия. Продължаваме да искаме оставката му от месец и половина, а той не признава вината си", коментира той. 

По думите му Терзиев трябва да обясни колко струва новият проект.

"Няма сума, защото и проект няма, не е бил готов. "Спаси София" са тропнали по масата на Терзиев - поставили са ултиматум или реорганизацията да мине, или излизат от коалицията. Те ще довършат проекта като "временна организация", допълни той.