След нападки, че Мая Манолова използва автомобил и шофьор на НСО, водещият на сутрешния блок Антон Хекимян попита омбудсмана дали това е така. "Променят се закони, хората имат сериозни проблеми, моят автомобил ли е най-важният", пита тя.

Хекимян продължи да напира Манолова да обясни защо ползва служебен автомобил. 

"Моите предшественици имаха НСО, за това го ползвах и аз. Никога не съм искала охрана и НСО. На мен ми трябва личен автомобил и шофьор, за да си върша работата. Трябва да бъда на терен и пътувам много. Ще пътувам с обществен транспорт, но няма да ме спрат да работя, колкото и да им се иска. Ще се оправя и без личен автомобил", обясни Манолова, а Хекимян не спря с въпросите си по темата. 

Манолова се ядоса и с повишен тон обясни, че това е неин личен проблем, който ще реши сама и не е нужно да занимават зрителите с него. 

"Моята работа е да помагам на гражданите и да се занимавам с техните проблеми. Това е дреболия, на фона на всичко, което се случва", обясни тя. 

Водещият я попита парите ли не й стигат, за да може да си позволи този лукс и тя категорично отговори, че в бюджета на омбудсмана за следващата година не е предвиден този разход. 

"Да, нямам пари за кола и шофьор. Стига вече", опита да приключи темата Манолова. 

Попитана как ще си тръгне от студиото на bTV, тя отговори: "Обещаха ми от вашия екип да ми извикат такси."